Vraag en antwoord

Wat doet Spotta met de steden die per 1 januari 2020 omgaan?
-Voor de steden die vanaf 1 januari een JA-sticker invoeren hebben we de nodige voorbereidingen in gang gezet. De processen worden aangepast naar de nieuwe situatie in de desbetreffende stad. Vanaf 1 januari 2020 bezorgen we daar dan alleen op JA-sticker adressen. Tot die tijd blijven de huidige volumes en tarieven gelden voor verspreiding. We geven eventuele veranderingen in verspreidgebieden van steden die omgaan tijdig aan je door zodat je voldoende tijd hebt om de oplage van je drukwerk aan te passen.

Is de onzekere situatie in de gemeenten die omgaan naar een JA-sticker geen reden om de verspreiding voor nu stop te zetten en te wachten tot meer duidelijk is? 
-Nee, in onze ogen is dit geen reden en is het volledig “dichtzetten” van de betreffende gemeente geen optie. Met de komst van de JA-sticker verandert de houding van de mensen die graag folders ontvangen en lezen niet. Daarnaast verandert ook de functie van de reclamefolder als trafficgenerator voor adverteerders niet. Beide groepen zijn in onze ogen te belangrijk om niet naar te luisteren.  

Hoe ziet het proces eruit vanaf januari 2020 in JA-steden? 
-De eerste verspreidweek waarin de JA-sticker geldt is de verspreidweek van 4 t/m 7 januari 2020. Het aangeleverde volume van adverteerders wordt volledig verwerkt in de folderpakketten. De pakketten worden uitgereden naar onze bezorgers. Zij bezorgen de pakketten alleen bij de adressen met een JA-sticker of JA|JA-sticker. Mochten er grote hoeveelheden folderpakketten over zijn die niet bezorgd kunnen worden, dan halen onze uitrijders die weer op om dumping te voorkomen.  Iedere week wordt op basis van de overschotten en tekorten het volume voor bezorgers aangepast. Zodat de verdeling van de folderpakket steeds actueler wordt. Voor adverteerders is deze verandering in volume per mutatierun zichtbaar.

Kunnen onze klanten de aantallen die over zijn zelf ophalen om in de winkel te verspreiden?  
-Alle aangeleverde aantallen worden verwerkt in de folderpakketten, er is dus geen restant.  

Wat wordt er met het restant folderpakketten gedaan?
-Het restant folderpakketten wordt vernietigd.

Wanneer en door wie wordt het aantal JA-stickers geteld? 
-Onze bezorgers blijven de JA-stickers in hun wijken monitoren. Uit de meldingen van overschotten of tekorten door bezorgers wordt het stickerpercentage bepaald.

Ja-plakken is voordeel pakken!

De-Spotta-aanpak

Welke steden gaan er per 1 januari de JA-sticker hanteren?

Tilburg, Haarlem en Utrecht zijn voornemens om de JA-sticker vanaf 1 januari in te voeren.