Groene bezorging

Kies voor een groenere toekomst en laat Spotta jouw folders verspreiden.

Wij hebben samen met PostNL en de andere grote postbedrijven van Nederland de Stichting Milieukeurmerk Post opgericht. Als initiatiefnemer voldoen we aan de criteria om jouw drukwerk ‘groen’ te bezorgen. We zijn als marktleider in huis-aan-huiscommunicatie niet alleen mede-eigenaar van het medium, maar we voelen ons ook zeer verantwoordelijk.

Om volledig CO2-neutraal te kunnen bezorgen, investeren we in duurzame Gold Standard-projecten. Dit is een duurzaamheidskeurmerk voor CO2-reducerende projecten. De projecten compenseren CO2-uitstoot door schone energie (wind, zon, biomassa) te produceren. FIRA, een gerenommeerd en onafhankelijk bureau dat duurzaamheidclaims controleert, heeft onze bedrijfsprocessen en energieprestaties geverifieerd. Bekijk hier de FIRA verklaring.

Voordelen

  • CO2-neutrale bezorging van huis-aan-huis folders
  • Gold Standard: hoogste standaard in klimaatcompensatie
  • Zonder extra kosten werken aan je MVO-beleid
  • Directe bijdrage aan een beter milieu
  • Je hebt de mogelijkheid om een speciaal CO2-logo op je folders te drukken


Samenwerken voor een beter milieu
Samen met andere belanghebbende organisaties binnen de keten reduceren wij de nadelige effecten die veroorzaakt worden door de productie en verspreiding van post en folders. Maar dat kunnen wij niet alleen. Met behulp van Stichting Milieukeurmerk Post kunt ook jij je zendingen milieuvriendelijker produceren en verzenden. Dit kan bijvoorbeeld door in het ontwerp van de zending aanpassingen te doen, een schoon adresbestand en een doelgroepselectie te gebruiken, te kiezen voor milieuvriendelijk papier en door samen te werken met leveranciers die milieuvriendelijk produceren, zoals Spotta.

Kijk op www.milieukeurmerkpost.nl voor praktisch advies, criteria voor het voeren van het gratis logo en een register van leveranciers.