Algemeen

 • Welke organisatie zit er achter Spotta?

  Op 6 februari 2020 maakten Beheermaatschappij Arcis BV en PostNL bekend dat er een koopovereenkomst is getekend voor de overname van PostNL-dochter Spotta door  Arcis, een consortium dat bestaat uit 3 partijen met ruime ervaring in de printwereld: Beheermaatschappij Em. De Jong, Print Nerds (Print.com) en Shatho Beheer.

 • Ik ben geïnteresseerd in verspreiding van mijn folder via het Spotta folderpakket. Waar vind ik meer informatie?

  Je kunt op deze site meer informatie vinden. Wil je nog meer informatie? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de kansen om te adverteren via Spotta. Neem contact op met de afdeling Verkoop via 088-8424200 of via het contactformulier.

 • Wat kost een verspreiding van mijn folder via het Spotta folderpakket?

  Dat hangt af van de oplage. Wil je lokaal je folder verspreiden? Bekijk hier meer informatie.

  Wil je regionaal of landelijk je folder verspreiden? Dan doen wij je graag een passend voorstel. Neem contact op met de afdeling Verkoop via 088-8424200 of via het contactformulier.

 • Hoe kan ik een opdracht geven tot verspreiding in het Spotta folderpakket?

  De verspreidopdracht(en) kun je per mail aan ons doorgeven. Het is van belang dat je duidelijk aangeeft waar en in welke week je wilt verspreiden. Je ontvangt vervolgens een offerte en een opdrachtformulier van ons. We vragen je het ingevulde en ondertekende opdrachtformulier weer aan ons terug te sturen. Als je meer dan één verspreiding per jaar wilt, ontvangen wij graag je jaarplanning en verzorgen wij de totale verspreiding voor dat jaar. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op via 088-8424200 of het contactformulier.

 • Ik heb een webwinkel. Kan ik onze folder of catalogus via Spotta onder de aandacht brengen?

  Jazeker. Spotta is het aanbiedingenplatform waar alle bedrijven met een consumentenfolder hun folder en aanbiedingen kunnen presenteren. Het is mogelijk een folder in het Spotta folderpakket te laten bezorgen voor aandacht onder jouw doelgroep. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 088-8424200 of het contactformulier.

 • Ik heb geen webwinkel. Kan ik dan ook adverteren via Spotta?

  Jazeker. Spotta is het aanbiedingenplatform waar alle bedrijven met een consumentenfolder hun folder en aanbiedingen kunnen presenteren. Het maakt geen verschil of je wel of geen webwinkel hebt. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Neem gerust contact met ons op via 088-8424200 of het contactformulier.

 • Worden bossen vernietigd voor het papier dat gebruikt wordt voor huis-aan-huis folders?

  De feiten: het meeste hout wordt gebruikt voor de bouw en de houtverwerkende industrie. Papier wordt voor het grootste deel gemaakt van de resten van bomen die zijn gebruikt voor de bouw, van bomen die niet geschikt zijn voor de houtverwerkende industrie of van hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. 89% van het papier dat wordt gemaakt, wordt continu gerecycled. De papiervezels zijn erg sterk en kunnen tot wel zeven keer gerecycled worden voordat ze gebruikt worden als biobrandstof. (Bron: SDR)

  De productie en verspreiding van huis-aan-huisfolders zijn verantwoordelijk voor 0,6% van de totale CO2-uitstoot van huishoudens in Nederland, oftewel 1,1 kg CO2 per week. (Bron: Beco) 84% van de kranten, tijdschriften, folders en boeken wordt in Nederland gerecycled. (Bron PRN). De recyclingpercentages van papier en karton zijn in Nederland al jaren een van de hoogste van alle landen in Europa, dankzij een goed georganiseerd recyclesysteem, waarin uitgeverijen, drukkerijen, (oud)papierondernemingen en gemeenten samenwerken. Vooral papieren producten zijn daardoor niet alleen maar afval, maar ook weer de belangrijkste grondstof voor nieuw papier.

 • Is huis-aan-huisverspreiding in vergelijking tot andere reclamemedia slechter voor het mileu?

  De CO2 uitstoot van de folders per week bedraagt 1,1 kg CO2 per huishouden. De CO2 uitstoot van andere media ligt een stuk hoger. Ter vergelijking:

  • Dagelijks 60 minuten lezen op internet: 70 kg CO2 per jaar per persoon (download van 11 MB). (Bron: Innovation Center US Diary)
  • Televisie kijken: 128 kg CO2 per jaar per huishouden (het gemiddelde stroomverbruik van 232 kWh door LCD-tv, plasma is zelfs meer dan twee keer zo hoog). (Bron: Milieu Centraal)