Groene bezorging

Kies voor een groenere toekomst en laat Spotta jouw folders verspreiden.

Wij hebben samen met PostNL en de andere grote postbedrijven van Nederland de Stichting Milieukeurmerk Post opgericht. Als initiatiefnemer voldoen we aan de criteria om jouw drukwerk ‘groen’ te bezorgen. We zijn als marktleider in huis-aan-huiscommunicatie niet alleen mede-eigenaar van het medium, maar we voelen ons ook zeer verantwoordelijk.

FIRA, een gerenommeerd en onafhankelijk bureau dat duurzaamheidclaims controleert, heeft onze bedrijfsprocessen en energieprestaties in het verleden geverifieerd. Onze CO2-voetafdruk wordt op basis van deze geverifieerde methodiek berekend. Er worden diverse CO2-reductie initiatieven binnen onze organisatie geïmplementeerd, echter een deel van onze uitstoot is vooralsnog onvermijdelijk. Om dus volledig CO2-neutraal te kunnen bezorgen, investeren wij in duurzame Gold Standard-projecten. Dit is een duurzaamheidskeurmerk voor CO2-reducerende projecten. Deze projecten compenseren CO2-uitstoot door schone energie (wind, zon, biomassa) te produceren. Hierdoor bezorgen wij al uw folders volledig CO2-neutraal.

Voordelen

  • CO2-neutrale bezorging van huis-aan-huisfolders
  • Gold Standard: hoogste standaard in klimaatcompensatie
  • Zonder extra kosten werken aan je MVO-beleid
  • Directe bijdrage aan een beter milieu
  • Je hebt de mogelijkheid om een speciaal CO2-logo op je folders te drukken

 

Samenwerken voor een beter milieu
Samen met andere belanghebbende organisaties binnen de keten reduceren wij de nadelige effecten die veroorzaakt worden door de productie en verspreiding van post en folders. Maar dat kunnen wij niet alleen. Met behulp van Stichting Milieukeurmerk Post kan ook jij je zendingen milieuvriendelijker produceren en verzenden. Dit kan bijvoorbeeld door in het ontwerp van de zending aanpassingen te doen, een schoon adresbestand en een doelgroepselectie te gebruiken, te kiezen voor milieuvriendelijk papier en door samen te werken met leveranciers die milieuvriendelijk produceren, zoals Spotta.

Kijk op www.milieukeurmerkpost.nl voor praktisch advies, criteria voor het voeren van het gratis logo en een register van leveranciers.