Spot On: Finance & Control

  • 23-jan-2023

Dit keer staat de stafafdeling Finance & Control in de spotlights. Bij deze afdeling is er het afgelopen jaar behoorlijk wat gewijzigd. “De afdelingen Finance en Business Control & Office Support zijn samengevoegd”, zegt manager Xander Verhaal. “Vervolgens het vertrek van drie business controllers, het opvangen van hun werkzaamheden was een prestatie op zich. Tenslotte is in het najaar de afdeling Facilities erbij gekomen en is Office Support gesplitst in Facilities en Netwerkregie. De afdeling staat nu en kan uitgebouwd worden!”

De afdeling Finance bestaat uit vier medewerkers. “Allemaal keurige boekhouders natuurlijk 😊 Hans Schuurman, onze topsporter. Wil van Bentum, onze accurate en goedlachse junior. Sandra van Soest, die voorheen klanten achter de broek aanzat en tegenwoordig een alleskunner is. En Annette Beekes mag dit aansturen en coördineren. Dit team werkt dagelijks aan het up-to-date houden van de financiële administratie: inkoopfacturen, betalingen, bankafschriften, maandrapportages, belastingaangiften, verkoopfacturen inlezen, you name it, they do it!”

De Salarisadministratie wordt – samen met Annette – gedaan door Laura van Kleef. “Zij zorgen er elke maand voor dat iedereen op tijd zijn juiste salaris krijgt. Een ondankbare taak soms, want je krijgt natuurlijk alleen wat te horen als het niet klopt. Ze doen dit met passie en zijn altijd op zoek naar verbeteringen. Met behulp van AFAS-software zijn zij mooie stappen aan het maken, let maar op komende maanden.”

Control bestaat nu uit twee personen: Dennis Hemmer en Collin Keiman. “Collin wordt ingehuurd en helpt ons enorme stappen te maken op businessondersteuning en met name business control-rapportages in Excel en BI. We zoeken nog een vaste business controller. Dennis verzorgt de wekelijkse omzetrapportage, periodecijfers en analyse en de jaarrekening. Een huzarenstukje! Zijn motto: Vertrouwen is goed, controleren is beter!”

Ruud de Groot is de credit controller. “Hij jaagt op vriendelijke maar strenge wijze op de achterstallige betalingen aan/van onze klanten met behulp van de accountmanagers. Altijd fascinerend om die man in actie te zien!”

Facilities bestaat uit drie personen. “De ervaren Spotta krachten Janine ‘Utreg!’ de Bie en Adele Trapenberg (het lijkt alsof bij haar altijd de zon schijnt) zorgen ervoor dat er koffie is, werkschoenen zijn, de laadpaal wordt hersteld, panden schoon blijven, kerstpakketten top zijn en altijd in voor een lach! Eric Holtman mag met onuitputtelijk energie deze twee kanjers aansturen.
Anja Berkouwer is ook een ervaren rot en werkt zo veel ze kan. Dan weer voor Bezorgen, dan weer voor Netwerkregie en dan weer voor Facilities. Ondanks dat ze op dit moment niet aan het werk is, kunnen we niet zonder haar!

Een bonte verzameling van mooie mensen! Ik ga elke dag met plezier aan het werk om Spotta te helpen haar doelen te realiseren”, besluit Xander.