SPOT ON: Sales Retail

  • 07-jun-2022

Retail Buitendienst en Retail Binnendienst zijn teams binnen de Sales-afdeling. Jos Smedts, Sales Manager Retail: "Het team Retail Buitendienst heeft contact met de top dertig Spotta-adverteerders, zo’n 78 klantgroepen met 180 formules. Kortom, met alle grote retailers van Nederland. Ook heeft het team contact met een aantal buitenlandse adverteerders die in Nederland folders verspreiden." Ze doen er alles aan om de verspreidingen van deze adverteerders steeds weer goed te laten verlopen, zodat het medium folders succesvol blijft.

Ook probeert het team om adverteerders te behouden die getroffen worden door de JA-sticker die in steeds meer gemeenten wordt ingevoerd, bijvoorbeeld door te proberen om ze in de Folderkiezer op te nemen. Het tweede halfjaar staat in het teken de zogenoemde win-backacties: voormalige adverteerders terugwinnen om (weer) folders in te zetten om de consument te bereiken.

Het Buitendienstteam kan echter niet zonder Retail Binnendienst. Manager Binnendienst Mustafa Üngüc zegt hierover: "De Binnendienst zorgt ervoor dat de administratie op orde is en de processen worden bewaakt. Waar nodig wordt de Buitendienst ondersteunt."

"De kennis, ervaring en contacten van de medewerkers van Retail Buitendienst en Binnendienst zijn belangrijke pijlers die bijdragen aan een toekomstbestendig Spotta," zegt Jos Smedts

Afbeelding van de teams Retail Binnen- en Buitendienst

Op de foto van links naar rechts: Jordi Lekatompessy, Harold Suasso de Lima de Prado, Mustafa Üngüc, Alie van Houwelingen, Danny Schouten, Jos Smedts, Maaike Priester, Robert van Holland, Marjolein de Roos, Barbara Luijsterburg en Leonie Verbeek. Niet op de foto: Melissa van den Brink en Angelique Schigt.