Zon, zee, folders lezen

  • 14-aug-2019

Zelf herinner ik mij de autoritjes met mijn moeder op zoek naar de Aldi of Lidl in Frankrijk. Heerlijk toch wanneer je enige herkenning van de supermarkt hebt en bovendien voor een betaalbare prijs! Maar lezen we ook folders op vakantie? 

Spotta wil voordeel en inspiratie altijd toegankelijk maken voor de consument en heeft hiervoor sinds het begin van de zomervakantie de folders van de grote buitenlandse supermarkten op Spotta.nl en in de app staan. Dat de Nederlander van folders houdt weten we, 95% van de Nederlanders leest nog steeds folders (NOM 2018). En doen we dit ook op vakantie? 

Hierbij enkele interessante feitjes;

  • In de maand juli is meer dan 30.000 keer een buitenlandse folder bekeken.
  • De folders uit Duitsland, Frankrijk & Spanje zijn de populairste (folder)landen.
  • Het lijkt erop dat de Duitse folders vooral worden gelezen door Nederlanders die net over de grens hun wekelijkse boodschappen doen. 
  • België blijft enigszins achter in folder views, wellicht dat het bourgondische karakter van België hierin een rol speelt.

Buitenlandse folders worden dus wel degelijk goed gelezen, echter het grootste deel wel vanuit Nederland. Zijn we dan stiekem toch prijzen aan het vergelijken met onze supermarkten of hebben we gewoon zin in de aankomende vakantie? Wie zal het zeggen, ook in augustus zullen de buitenlandse folders in ieder geval nog te zien zijn op Spotta.nl en in de app.

Jan-Willem Kuiper
Marktmanager Spotta