Update JA|JA: Amsterdammer nog niet uitgeplakt

  • 15-mei-2018

Nog niet elke Amsterdammer is goed op de hoogte van het nieuwe folder opt-insysteem. Meer dan 1/3 van de Amsterdammers geeft aan weinig tot geen kennis van de verandering van het foldersysteem te hebben. Bovendien denkt meer dan een kwart dat huishoudens die geen JA-sticker hebben geplakt ook reclamefolders ontvangen, of weet het niet.

Als er een sticker geplakt is, dan gaat de grote voorkeur uit naar de groene JA-sticker, de sticker die uitgegeven is door branchevereniging MailDB. Omdat deze als eerste en het makkelijkste is verkregen via het folderpakket (54%) of bij een winkel (29%). Opvallend is dat 5% aangeeft nog een JA of JA|JA-sticker te willen plakken. Potentieel bereik dus!

In opdracht van Stibbe en Spotta heeft onderzoeksbureau Direct Research een onderzoek naar de bekendheid van de JA-sticker in Amsterdam uitgevoerd.
Heb je vragen over het onderzoek? Laat het je contactpersoon bij Spotta weten, we helpen je graag verder.

Amsterdam